Man får hälsa! Av frukt alltså. He he! Jag börjar alltid dagen på ett fruktansvärt bra sätt, nämligen genom att äta en stadig frukost. Denna består av en rejäl skål fruktsallad med tillbehör. Receptet kan varieras på mångahanda sätt med olika frukter, men i mitt standardutförande ser receptet ut så här:
1 äpple (så här års naturligtvis någon inhemsk trevlig sort, typ Discovery)
1 päron (gärna också med svenskt ursprung när nu säsongen tillåter, annars t. ex. Conference)
1 banan (svårt att hitta svenskodlade, men naturligtvis väljer man ekologiska Fair Trade-bananer)
250 g Keso (eller annan cottage cheese)
valfri mängd valnötter (eller andra nötter)
kanel
kardemumma
Skär frukten i småbitar och blanda med keson, nötterna och kryddorna.
En utmärkt start på dagen! Man står sig fram till lunch utan problem. Prova gärna med plommon, druvor eller annan frukt. Ja, det var det hela. Kanske ses vi här igen någon gång. Då kanske jag tipsar om hur man blir av med rönnbärsmal eller något annat ni kan ha nytta av att känna till.
So long!
Men hallå! De hemodlade vindruvorna? Vart tog de vägen? Puss!
SvaraRaderaDär sa du nåt! Tänkte inte på det. Puss tillbaka.
SvaraRadera